Exercici 6

Exercici 6

4.- Utilitzar la pàgina del Ministeri de Presidència per elaborar un article acompanyat d’una cronologia de l’activitat de la vicepresidenta del Govern de l’Estat Espanyol durant el mes de novembrede 2007, il•lustrada per fotografies dels actes mes importants. http://www.mpr.es/default.htm

 

De la vega_1

 

28/11/2007. Reunión con UTECA sobre el tratamiento de la violencia contra las mujeres desde las televisiones

Maria Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta del govern de l’estat espanyol, un dels caps més visibles del Grup Parlamentari Socialista, amb la qual complementa el tarannà del president Zapatero.

Durant el mes de novembre del 2007 la vicepresidenta de l’estat espanyol, ha treballat i se l’ha poguda veure compresa amb les nacions unides. El passat dia 17 de novembre es va reunir amb el Secretari General de Nacions Unides, el senyor Ban Ki-moon, a València. De la vega va anunciar la disposició del Govern espanyol a acceptar la proposta de Nacions Unides de supervisar les tasques logístiques que desenvolupa l’organització a la seva missió a Darfur. Així mateix li va transmetre al Secretari General de la ONU la decisió del executiu espanyol d’enviar al Chad dos avions amb 80 efectius, dins de la missió de la Unió Europea que recolza a la de Nacions Unides al país africà.

Fernández de la Vega, tingué un mes força intens, ja que després de reunir-se amb representats d’una dotzena d’associacions de dones, va mantenir diverses reunions amb els màxims responsables dels canals de radio i televisió tant públiques com privades per tractar la igualtat i la violència de gènere. D’aquestes reunions s’ha arribat a un acord per posar en marxa para una sèrie de mesures encaminades a incrementar la contra la violència de gènere. A més, amb les ràdios i televisions públiques s’ha acordat que engegaran dues iniciatives més: crearan la figura del Defensor o Defensora de la Igualtat dintre de l’estructura orgànica de les diferents entitats públiques. Aquesta figura serà l’encarregada de vetllar per l’aprofundiment cada vegada major en els continguts informatius de valors com la igualtat. Aquestes noves mesures són per combatre la lluita contra la violència de gènere en els mitjans de comunicació.

Altres intervencions de la Ministra de Presidència, aquestes més de caire cultural, durant el mes de novembre va ser la visita a la cerimònia, del Vaticà , per la creació de tres nous Cardenals espanyols, Agustín García-Gasco, Arquebisbe de València, Lluís Martínez Sistach, Arquebisbe de Barcelona, i Urbano Navarrete, pare jesuïta Rector Emèrit de la Universitat Gregoriana de Roma. També va assistir, juntament amb els Prínceps d’Astúries, a la inauguración de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació, a més de la Exposició de Sorolla. “Visión de España

De la vega_2

09/11/2007. Declaración de la Vicepresidenta primera tras la llegada de los pilotos españoles de Chad

 

 

5.- A partir de la pàgina web de l’Institut Balear d’Estadística elaborar un article sobre la població de les Illes Balears segons el lloc de naixement dels seus habitants, il•lustrat amb un quadre estadístic i un gràfic. http://www.caib.es/ibae/ibae.htm

POBLACIÓ A LES ILLES BALEARS

El conjunt de la població de les illes Balears va en augmentant, cada cop amb un creixement més accelerat, arribant a l’actualitat a un total de 841.669, segons l’Institut Balear d’Estadística de les Illes Balears amb dades del 2001.

La comunitat balear s’enriqueix constantment per la varietat en la descendència en els seus habitants, Així és que uns 312.765 han nascut fora de les Balears, 226.478 nascuts a una altre comunitat, mentre que els nascuts a l’estranger són 86.287, sempre tenint present les darreres dades corresponents al 2001.

La comunitat autònoma andalusa és la que ens ha enviat més immigrants cap a les nostres terres amb 87.391 persones nascudes a Andalusia que vien ara a les Balears, seguit de Catalunya amb uns 26.727 i Castilla La Mancha amb 21.165 persones residents a les balears. Aquesta força andalusa es comprensible després de la forta immigració que hi va haver fa unes quatre dècades des d’aquesta comunitat amb una visió de futur i treball que s’instal·laren a les Illes.

A Menorca la població andalusa també és la que més destaca, seguit de la Catalunya, però en tercer lloc està Madrid amb 968 persones residents a Menorca. Mentre que a l’illa d’Eivissa i Formentera cal destacar la forta presència valenciana, amb 2.937 residents a les Pitiüses, tot i que els andalusos i catalans segueixen formant una important part de la població

Per que fa als residents estrangers per continents, que pertanyen a la Comunitat Europea, els Alemanys van liderant amb 13.539 persones empadronades a Balears. Mentre que Suïssa està entre 1.257 com a residents europeus a les illes. Des de l’Àfrica, el Marroc amb 8.260 persones, 735 dels EEUU, 1.747 de Cuba, 7.850 procedents d’Argentina, 974 des de la Xina i 106 d’Austràlia.

Dades estretes de l’Institut Balear d’Estadística de les balears:

Dades estretes de l’Institut Balear d’Estadística de les balears:
http://www.caib.es/ibae/dades/catala/poblacio.htm
http://www.caib.es/ibae/dades/catala/poblacio.htm

Exercici 6

Exercici 6_1

Exercici 6_2

Anuncios

Deja un comentario

Aún no hay comentarios.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 • RSS Vilaweb

  • Hereu: 'Vaig actuar amb total correcció'
  • La mare de Rodrigo Lanza: 'Sé qui és la persona que va tirar el test'
  • Forcadell, Casals i Sala i Martín signen un manifest de suport al jutge Santiago Vidal
  • Santiago Vidal: 'Em poden prendre la feina, però no la dignitat'
  • Mas-Colell contractarà 170 professionals per l'Agència Tributària de Catalunya
  • Camats admet que ICV hauria pogut fer més per esclarir el 4-F
  • Podem nega el caràcter plebiscitari del 27-S
  • Operatiu de mossos i policia francesa per a buscar tres fugitius
  • Multa a la Generalitat per no haver escolaritzat una nena en espanyol
  • 'Ciutat Morta', el documentari sencer i sense censura sobre el 4-F
 • RSS Actualitat Musical

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
 • RSS Cinema

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.